Tapah­tumat

Tekemistä Helmiälällä

Tapahtumia:
Lasten ja nuorten työpajat -korttikuva

Työpaja

09.07. - 30.07.2024 | 09:30 - 15:30

Lasten Ja Nuorten Työpajat

Heinäkuussa järjestämme 8-17-vuotiaille lapsille ja nuorille työpajoja, joissa päästetään luovuus valloilleen ja vietetään kivaa yhdessä! Mitään ei tarvitse osata etukäteen, opetellaan yhdessä. Työpajat ovat Helmiälän verstaalla tiistaisin klo 9.30-12 ja 13-15.30 .Voitte siis valita kumpi päivän ajoista soveltuu teille parhaiten. Työpajan kesto on 2,5h ja hintaan sisältyy ohjaus, materiaalit sekä pieni välipala. Yhden työpajan hinta 25e ja se maksetaan työpajaan tullessa. Työpajojen teemat.. 9.7 Tehdään erilaisia massoja hyödyntäen pieniä ruokia esim. nukkekotiin tai schleicheille. 16.7 Tehdään avaimenperiä erilaisia tekniikoita käyttäen. 23.7 Korupaja, voit tehdä vapaavalintaisesti rannekoruja tai kaulakoruja. Korut tehdään massaa tai helmiä käyttäen. 30.7 Korvispaja, voit tulla tekemään korviksia itselle tai lahjaksi. On myös mahdollista tehdä korviksia jotka eivät vaadi reikiä korvissa, vaan toimivat "nipsulla". Korviksiin voit käyttää helmiä tai tehdä massasta. Työpajojen ohjaajina toimivat Helmiälän Minna&Pia. Ilmoittautumiset aina kyseistä työpajaa edeltävään päivään mennessä sähköpostitse [email protected]. Imoittautuessa on hyvä mainita osallistuvan lapsen/nuoren nimi ja ikä, näin osaamme ottaa huomioon kaikki työpajaan osallistujat iästä riippumatta.

"Taikametsän uumenissa" -korttikuva

Taidenäyttely

06.06. - 31.07.2024 | 10:00 - 17:00

"Taikametsän Uumenissa"

Helmiälän Verstaalla esillä Lilli Rautavaaran maalauksia heinäkuun loppuun. Tervetuloa katsomaan! Näyttely on ilmainen ja avoinna Helmiälä puodin aukioloaikoihin.

oletuskuva tapahtumalle

Työpaja

05.06.2024 | 17:00 - 20:00

Hyvän Olon Villiyrtit Iholla

Hyvän olon villiyrtit iholla Puutarha ja metsä ovat pullollaan ravintorikasta ja kehoa hoitavaa vihreää kultaa, jota voit hyödyntää koko kesän! Tartu tilaisuuteen ja tule ottamaan kauden villiyrtit haltuun sekä kuulemaan, kuinka voit hyödyntää villiyrttejä kauneuden hoidossa. Illan aikana tunnistamme ja keräämme alkukesän villiyrttejä. Voit valmistaa kotiin viemisiksi esim. ihokuorinnan ja naamion tai jalkakylpysuolan. Saat myös reseptivinkkejä sekä tietoa villiyrttien vaikutuksista myös ravintona ja rohtona. Työpajan aikana pääset myös maistamaan villiyrteistä valmistettua tarjottavaa, sekä nauttimaan kupposen kuumaa. Villiyrttien maailmaan sinut johdattavat Rouvat Ruusu & Rosmariini: Riikka Kekäläinen-Alkio, fytoterapeutti ja luontaishoitaja Riittamaija Kuusela-Rantanen, hieroja ja jäsenkorjaaja Ilmoittautumiset sähköpostitse 1.6 mennessä osoitteeseen [email protected]

oletuskuva tapahtumalle

Työpaja

29.05.2024 | 17:00 - 20:00

Romusta Ruusuksi - Vanhan Lyhdyn Uusi Elämä

Romusta ruusuksi - vanhan lyhdyn sisustaminen . Tule antamaan käytöstä poistetulle lyhdylle uusi elämä! Illan aikana pääset sisustamaan vanhan, parhaat päivänsä nähneen lyhdyn, kokonaan uuteen uskoon. Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja luo oma, keväinen satumaailmasi. Lyhdyn voit sisustaa omien mieltymystesi mukaan. Työpajassa käytämme pääosin kierrätys- ja luonnonmateriaaleja ja saat opastusta niiden käytöstä. Illan aikana voit myös halutessasi askarrella yksinkertaisia miniatyyriesineitä lyhtyyn. Mikäli sinulla on oma ihanuus eli lyhty, jonka haluat uudistaa, voit ottaa sen mukaan, mutta lyhdyn saat halutessasi myös paikan päältä. Työpajan hinta sisältää materiaalit, kupposen kuumaa ja pientä purtavaa. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, mutta työpaja ei sovellu alle 10 -vuotiaille. Työpajan ohjaajana toimii Virve Minityksestä (Instagram: Minitekosia ja M1n1tys ja Facebook: Minitys) Ilmoittaudu mukaan työpajaan viimeistään 28.5. sähköpostilla [email protected] tai [email protected]

Korvispaja -korttikuva

Työpaja

19.04.2024 | 17:30 - 20:00

Korvispaja

Tule tekemään itsellesi tai lahjaksi korvakorut. Pääset valmistamaan ohjauksellamme polymeerimassasta kahdet itse suunnittelemasi roikkuvat korvakorut illan aikana. Samalla tutustumme massan käsittelyyn ja käyttömahdollisuuksiin. Korut saat mukaasi illan päätteeksi. Työpajan aikana on myös tarjolla kupponen kuumaa sekä pientä tarjottavaa. Myös materiaalit sisältyvät työpajan hintaan, riittää kun tuot itsesi paikalle. Kurssin ohjaajina toimivat Pia&Minna Helmiälästä. Ilmoittautuminen 18.4 mennessä.

Nukkekoti-työpaja -korttikuva

Työpaja

17.04.2024 | 17:30 - 20:00

Nukkekoti-Työpaja

Tule tekemään nukkekotiin esineitä kierrätysmateriaaleista. Illan aikana saat vinkkejä kierrätysmateriaalien käytöstä miniatyyri työskentelyssä sekä pääset tekemään helppoja nukkekotitarvikkeita. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, mutta työpaja ei kuitenkaan sovellu alle 10-vuotiaille. Työpajan aikana on myös tarjolla kupponen kuumaa sekä pientä tarjottavaa. Myös materiaalit sisältyvät hintaan, riittää kun tuot itsesi paikalle. Työpajan ohjaajana toimii Virve Tarkkanen (Minitekosia, instagram) Ilmoittautuminen 16.4 mennessä.

oletuskuva tapahtumalle

Työpaja

13.04.2024 | 14:00 - 17:00

Unelmatuoksupaja

Tule tekemään oma luonnollinen parfyyni tai voimatuoksu! Tuoksupajassa tutustumme aitoihin luonnon eteerisiin öljyihin, niiden käyttöön ja vaikutuksiin. Pajassa pääset valmistamaan itsellesi sopivan tuoksun kotiin vietäväksi. Tuoksu luodaan eteerisistä öljyistä, jotka sekoitetaan jojobaöljyyn. Lopuksi nautimme pienestä äänimaljarentoutuksesta. Työpajan aikana on myös tarjolla kupponen kuumaa sekä pientä tarjottavaa. Tuoksujen maailmaan sinut johdattavat Rouvat Ruusu&Rosmariini: Riikka Kekäläinen-Alkio, fytoterapeutti ja luontaishoitaja Riitta-Maija Kuusela-Rantanen, hieroja ja jäsenkorjaaja Ilmoittautuminen 11.4 mennessä.